طريقة تحضير البيتزا الايطالية
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقة عمل البيتزا الايطالية :
المكونات


العجينه.
400 جرام دقيق
م ك خميره فوريه
م ك سكر
3 م ك زيت زيتون او ذره حسب الرغبه(يفضل الزيتون)
كوب لبن للعجن
الصلصه4 م ك كاتشب
2 م ك صلصه
2 م ك خل
للوجه
زيتون اسود..و اخضر
فلفل رومي الوان
جبن رومي
جبن موزيريلا
لحم مفروم
الطريقة..
نضيف السكر الى الخميره و قليل من الماء..حتى تعمل..


لما ترفع..الخميره ..يتم عجن جميع مقادير العجينه بعضها مع بعض..حتى تتكون لديك عجينه متماسكه(يمكن اضافة المزيد من رشات الدقيق حسب نوعه)


ضعها في مكان دافيء لمده نصف ساعه او اكثر..

بعدين نقسم المقدار الى نصفين..

نفرد النصف في الصنيه..

و نضيف كميه من الجبن الرومي و جبنه الموزيريلا

و نفرد عليهم باقي المقدار

بعدين بالشوكه نعمل بها عدة ثقوب..كي لا ترتفع اثناء النضج....خطوه مهمه جدااا

بعدين نضيف الصلصه بعد خلطها مع الخل و الكاتشب..اوزعها على الوجه

نضيف جزء من الجبن الرومي+بقايا اللحم بعد تفتيتها+الزيتون+بضيف الفلفل الالوان

ثم الجبن الرومي و الموزيريلا و قليل من الكاتشب
بندخلها فرن ساخن جدا...بعدين بنهدي عليها النار
بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت..و حوالي 10 دقايق زيهم تحت الشوايه و بتكون النار هاديه جداااااا


تقطع..و تقدم...

طريقة عمل البيتزا الايطالية :
المكونات


العجينه.
400 جرام دقيق
م ك خميره فوريه
م ك سكر
3 م ك زيت زيتون او ذره حسب الرغبه(يفضل الزيتون)
كوب لبن للعجن
الصلصه4 م ك كاتشب
2 م ك صلصه
2 م ك خل
للوجه
زيتون اسود..و اخضر
فلفل رومي الوان
جبن رومي
جبن موزيريلا
لحم مفروم
الطريقة..
نضيف السكر الى الخميره و قليل من الماء..حتى تعمل..


لما ترفع..الخميره ..يتم عجن جميع مقادير العجينه بعضها مع بعض..حتى تتكون لديك عجينه متماسكه(يمكن اضافة المزيد من رشات الدقيق حسب نوعه)


ضعها في مكان دافيء لمده نصف ساعه او اكثر..

بعدين نقسم المقدار الى نصفين..

نفرد النصف في الصنيه..

و نضيف كميه من الجبن الرومي و جبنه الموزيريلا

و نفرد عليهم باقي المقدار

بعدين بالشوكه نعمل بها عدة ثقوب..كي لا ترتفع اثناء النضج....خطوه مهمه جدااا

بعدين نضيف الصلصه بعد خلطها مع الخل و الكاتشب..اوزعها على الوجه

نضيف جزء من الجبن الرومي+بقايا اللحم بعد تفتيتها+الزيتون+بضيف الفلفل الالوان

ثم الجبن الرومي و الموزيريلا و قليل من الكاتشب
بندخلها فرن ساخن جدا...بعدين بنهدي عليها النار
بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت..و حوالي 10 دقايق زيهم تحت الشوايه و بتكون النار هاديه جداااااا


تقطع..و تقدم...

0 التعليقات: